De 6 beste podcasts voor B2B marketeers die je niet mag missen

26 August 2024

4 minutes reading time

In de uitdagende wereld van B2B marketing is het essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends, strategieën en inzichten. Wat is een betere manier om dit te doen dan tijdens je dagelijkse wandeling, autorit of zelfs tijdens je lunchpauze? Podcasts bieden een geweldige manier om je kennis bij te spijkeren, inspiratie op te doen en te leren van de beste in het vak. We hebben een lijst samengesteld met zes must-listen podcasts voor elke B2B marketeer. Ready, Set, PLAY!

 
1. B2B Marketers on a Mission

B2B Marketers on a Mission richt zich op marketeers en digitale ondernemers in de B2B-sector. Deze podcast is een must voor B2B marketeers die op zoek zijn naar strategische inzichten en praktische adviezen. Het biedt niet alleen enorm veel inspiratie maar ook handvaten om strategisch te schakelen binnen je onderneming of werkveld.

 

2. B2B Growth

De B2B Growth podcast staat bekend om zijn brede scala aan marketingonderwerpen, variërend van demand generation en LinkedIn marketing tot marketing automation en content marketing. Wat deze podcast extra aantrekkelijk maakt is de combinatie van beknopte, to-the-point afleveringen en de voortdurende focus op actuele ontwikkelingen in de B2B-wereld. Dit maakt het ideaal voor drukbezette marketeers die snel op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends en strategieën.

 

3. Marketing Against The Grain

Als je op zoek bent naar vernieuwende en niet-traditionele marketingstrategieën, dan is Marketing Against The Grain iets voor jou. Gehost door Kipp Bodnar van HubSpot en Kieran Flanagan van Zapier, biedt deze podcast diepgaande analyses van innovatieve tactieken die je niet zomaar in een Twitter-thread tegenkomt. Hier krijg je ongefilterde inzichten en frisse ideeën die je een voorsprong kunnen geven in de competitieve B2B-markt

 

4. The Marketing Book Podcast

Voor wie graag de tijd neemt om zijn kennis te verdiepen, is The Marketing Book Podcast een must-listen. Deze podcast is als een boekenclub voor marketeers, waarbij elke week een geweldig marketingboek wordt besproken met de auteur zelf. De show biedt een schat aan nuttige informatie, B2B marketing inzichten en -tactieken. Gehost door Douglas Burdett, een marketingstrateeg met een unieke achtergrond, is dit een podcast waar je gegarandeerd wijzer van wordt.

 

5. How to Win

Wil je leren van de meest succesvolle bedrijven in de B2B-sector? How to Win biedt je exclusieve inzichten rechtstreeks van oprichters, leidinggevenden en topmarketeers. In deze podcast delen succesvolle bedrijven hun strategieën en tactieken. Elke aflevering biedt nieuwe inzichten in hoe je je organisatie kunt laten groeien en onderscheiden van de concurrentie. Met elke week een nieuwe gast krijg je telkens weer nieuwe inzichten.

 

6. Account-Based Marketing podcast

Account-Based Marketing podcast is een uitstekende bron voor marketeers die zich willen verdiepen in de wereld van ABM-strategieën. Deze podcast biedt gesprekken met sales- en marketingleiders die hun gedachten en praktische tips delen over het bereiken en laten groeien van waardevolle klanten. Wat je kunt verwachten? Gedetailleerde inzichten die je helpen om je marketing- en salesinspanningen beter op elkaar af te stemmen en succesvoller te worden in het aantrekken en behouden van waardevolle klanten.

 

Met deze selectie van podcasts ben je verzekerd van een constante stroom van waardevolle inzichten en inspiratie. Of je nu op zoek bent naar nieuwe strategieën, wil bijblijven met de laatste trends, of gewoon wilt leren van de beste in het vak, met bovenstaande podcasts is nieuwe kennis gegarandeerd.

Ben jij na het luisteren van de podcast benieuwd naar de kansen voor jouw B2B organisatie? Of ben dusdanig geïnspireerd dat je meteen aan de slag wilt met het realiseren van betere kwaliteit leads? Wij denken uiteraard graag met je mee! Aarzel niet om contact op te nemen voor een goed gesprek of om te brainstormen over jouw volgende stap.

Klaar voor the next step?

Ben jij klaar voor de volgende stap naar maximale groei van jouw B2B-organisatie? Neem contact met ons op door dit formulier in te vullen. Wij horen graag van je!