De HubSpot zomer releases die je niet wilt missen

9 September 2024

5 minutes reading time

De zomermaanden staan vaak in het teken van vakantie, zon en ontspanning. Maar bij HubSpot hebben ze deze periode benut om een aantal indrukwekkende updates en features te lanceren die je als marketeer absoluut niet mag missen. Of je nu al jaren een trouwe gebruiker bent of net begint met het ontdekken van de mogelijkheden van HubSpot, deze zomer releases tillen je marketing- en salesactiviteiten naar een hoger niveau. In deze blog neem ik je mee door de belangrijkste updates van juni, juli en augustus.

AI-Powered content tools voor snellere creatie

In juni kwam HubSpot met een knallende update die de kracht van AI in je marketing toolbox brengt. De nieuwe AI-gestuurde content tools helpen je om sneller en efficiënter content te creëren. De AI-tool analyseert je bestaande content en doet suggesties voor verbetering, variërend van SEO-optimalisatie tot aanpassingen in de tone-of-voice en zelfs content en copy voorstellen. Dit betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het perfectioneren van je content en meer tijd kunt richten op strategische initiatieven.

Daarnaast introduceerde HubSpot de AI Content Assistant. Hiermee kun je binnen enkele seconden gepersonaliseerde e-mails, blogs of social media posts genereren. Deze functie is een redding voor drukke marketeers en accountmanagers die snel hoogwaardige content willen leveren zonder in te boeten op kwaliteit.

Geavanceerde automatisering met nieuwe workflow mogelijkheden

Juli stond in het teken van automatisering, met een reeks updates die workflows naar een hoger niveau tillen. Een van de meest opvallende toevoegingen is de Conditional Logic Branching in sequences. Deze nieuwe functie maakt het mogelijk om geavanceerde, multi-step workflows te creëren die gebaseerd zijn op specifieke voorwaarden. Stel je voor: triggers die geactiveerd worden door gedrag, tijd of specifieke eigenschappen van je contacten. Dit maakt het mogelijk om je marketingcampagnes nog gerichter en effectiever in te richten.

Daarnaast werd cross-object reporting toegevoegd aan workflows, waardoor het eenvoudiger wordt om gegevens te verzamelen en analyseren van verschillende objecten, zoals contacten, bedrijven en deals. Dit geeft je de mogelijkheid om je automatiseringsstrategieën nog verder te verfijnen en gerichte inzichten te verkrijgen.

Verbeterde CRM functionaliteiten voor efficiënter beheer

In augustus bracht HubSpot verbeteringen in de CRM-functionaliteiten die gericht zijn op het nog beter beheren van klantrelaties. Een van de meest besproken updates is de Custom Report Builder. Deze functie biedt je de mogelijkheid om gedetailleerde, op maat gemaakte rapporten te maken op basis van alle beschikbare gegevens binnen je HubSpot-account. Of je nu inzicht wilt in de prestaties van je sales team, de voortgang van deals, of de effectiviteit van je marketingcampagnes, de Custom Report Builder geeft je de flexibiliteit die je nodig hebt.

Daarnaast is de Enhanced Contact Management tool geïntroduceerd. Deze update maakt het eenvoudiger om je contacten te segmenteren en te beheren. Dankzij verbeterde zoek- en filteropties kun je snel de juiste contacten vinden, groepen aanmaken en gerichte campagnes uitvoeren, wat je CRM-beheer aanzienlijk efficiënter maakt.

Bonus: HubSpot payments

Naast de maandelijkse updates is ook HubSpot payments laatst uitgerold. Deze functie stelt je in staat om betalingen direct binnen HubSpot te verwerken, wat naadloos integreert met je bestaande CRM en marketing workflows. Hoewel deze functie nog in bèta is, belooft het een game changer te worden voor bedrijven die hun betalingsprocessen willen stroomlijnen.

De zomer van 2024 heeft ons niet alleen mooi weer gebracht, maar ook een aantal indrukwekkende HubSpot releases die je marketing- en salesactiviteiten aanzienlijk kunnen verbeteren. Of het nu gaat om AI-gestuurde contentcreatie, geavanceerde workflows of verbeterde CRM-functionaliteiten, deze updates zijn ontworpen om je werk eenvoudiger en efficiënter te maken.

Als je deze nieuwe tools nog niet hebt verkend, is dit het perfecte moment om dat te doen. Ze helpen je niet alleen om tijd te besparen, maar ook om je marketingstrategieën naar een hoger niveau te tillen. HubSpot blijft innoveren en met deze releases zet het platform weer een grote stap vooruit. Mis de kans niet om je concurrentie voor te blijven en deze zomer updates in je dagelijkse werk te integreren.

Wij als HubSpot partner helpen je graag om het beste uit jouw marketingstrategie te halen. Benieuwd naar jouw volgende stap? Wij denken graag met je mee!

Klaar voor the next step?

Ben jij klaar voor de volgende stap naar maximale groei van jouw B2B-organisatie? Neem contact met ons op door dit formulier in te vullen. Wij horen graag van je!