Hoe HubSpot TreebyTree's sales versnelt en de wereld verbetert

9 September 2024

7 minutes reading time

Van start naar livegang in 6 weken

Client: TreebyTree

Technologie Diensten
HubSpot Marketing Hub HubSpot implementatie
HubSpot Sales Hub Data migratie
HubSpot Service Hub User adoptie en training
HubSpot Operations Hub Integratie advies

 

TreebyTree, een green impact tech platform, stelt organisaties in staat te investeren in natuurherstelprojecten, impact om te zetten in groene cadeaus en hun milieudoelen, ambities en prestaties te delen met de wereld. Nu nog met bomen, maar straks met een breed scala aan natuurherstelprojecten. 

Met als doel het planten van één miljard bomen tegen 2050, stond TreebyTree voor de uitdaging om hun salesprocessen te optimaliseren en hun digitale volwassenheid te vergroten. Dankzij de inzet van HubSpot hebben ze nu een geautomatiseerd en schaalbaar platform dat niet alleen de efficiëntie verdubbelt, maar ook hun positie in de markt versterkt. Dit stelt TreebyTree in staat om sneller te groeien en aan te tonen dat verdere investeringen gerechtvaardigd zijn.

 

De uitdaging

TreebyTree heeft haast; het redden van de wereld kan immers niet wachten. De vraag naar duurzame relatiegeschenken stijgt, maar hoe kan TreebyTree zich tot een belangrijke speler in deze markt ontwikkelen zonder over enorme budgetten te beschikken?

Sales efficiency verbeteren

De salesafdeling van TreebyTree legde op ad hoc wijze relaties met potentiële B2B klanten, maar miste tijd en overzicht om de markt gestructureerd in kaart te brengen en te bewerken. Hierdoor bleven kansen onbenut.

Digitale volwassenheid vergroten

Bij grote ambities hoort een geïntegreerd, toekomstbestendig en schaalbaar applicatielandschap. De bestaande tools voldeden niet meer aan deze eisen. 

Bewijs van potentie

Als social enterprise is TreebyTree afhankelijk van enkele angel investors. De directie moet aantonen dat ze snelle groei kunnen realiseren met het platform om zo verdere investeringen te rechtvaardigen.

 

De oplossing

Sales proces automatiseren

TreebyTree gebruikte Monday als CRM oplossing. De overstap naar HubSpot Sales Hub zorgde voor een efficiënt, gestructureerd en geautomatiseerd salesproces, waardoor het team zich meer kon gaan richten op strategische leadbenadering en het sluiten van deals.

Met HubSpot Marketing Hub kan TreebyTree nu gerichter en efficiënter nieuwe prospects benaderen en converteren met behulp van ABM-tactieken, wat resulteert in aanzienlijke groei in leads en klanten. 

HubSpot Service Hub stroomlijnt en vereenvoudigt het onboardingsproces van nieuwe klanten, met een optimale customer experience als uitgangspunt.

Geïntegreerd applicatielandschap

Met HubSpot Operations Hub werd het applicatielandschap van TreebyTree geïntegreerd en geoptimaliseerd. Dit maakte het platform toekomstbestendig en schaalbaar, terwijl het optimaal profiteert van beschikbare data om de groeiende vraag naar duurzame geschenken aan te kunnen.

 

De Leadscope-aanpak

TreebyTree is een jonge en wendbare organisatie. Daarom past een pragmatische en agile werkwijze die snel resultaat laat zien. In minder dan 6 weken hebben we TreebyTree succesvol onboarded op HubSpot en kon het salesteam aan de slag.

Blauwdruk

  • Een inventarisatie van de benodigde tech stack op basis van doelstellingen en ambities.
  • Databronnen zijn in kaart gebracht voor de migratie.
  • Het commerciële proces werd vormgegeven tijdens workshops, met de focus op het implementeren van quick wins.

Implementatie, migratie en go-live

  • Setup en procesinrichting voltooid volgens de blauwdruk.
  • Data preparatie door het TreebyTree team, begeleid door een Leadscope briefing en template.
  • Na een uitgebreide live gebruikerstraining voor sales verliep de go-live soepel en het team ging enthousiast aan de slag met HubSpot.
  • Salesprocessen werden geautomatiseerd met behulp van sales sequences, taken en notificaties.

Continue optimalisatie en uitbreiding van HubSpot functionaliteiten

Op basis van real-life gebruikerservaringen wordt HubSpot voortdurend verbeterd en uitgebreid met nieuwe sales- en marketingcampagnes en functionaliteiten.

“The Leadscope Team has shown pro-active and professional engagement to get HubSpot designed, implemented and operational within a fixed budget and time scope. I highly recommend any organization struggling with traditional sales to reach out to Leadscope.” Jeroen Ketting, Commercial Director Treebytree

 

De resultaten

  • Standaard werkwijze geïmplementeerd: Consistentie en efficiëntie door gestroomlijnde processen met HubSpot.
  • 6 users onboard: Alle gebruikers succesvol getraind en operationeel binnen 6 weken.
  • +200% Efficiency: Verdubbelde efficiëntie in de salesafdeling, wat resulteerde in een snellere en effectievere marktbenadering.

 

 

De samenwerking met Leadscope heeft TreebyTree geholpen om hun sales te versnellen en hun missie om de wereld te verbeteren, een stap dichterbij te brengen.

Wil jij ook bijdragen aan een betere wereld? Wijs dan je Sustainability manager op  TreebyTree.earth 

Leadscope is officieel HubSpot Solutions Partner. Wil je weten hoe HubSpot jouw organisatie helpt groeien? Neem contact met ons op!

Klaar voor the next step?

Ben jij klaar voor de volgende stap naar maximale groei van jouw B2B-organisatie? Neem contact met ons op door dit formulier in te vullen. Wij horen graag van je!